Danmarkstur

Onsdag var mamma, Wenke og meg en tur til Danmark. Vi tok ferja ned på morgenen og dro hjemover igjen på kvelden. Båtturen ned gikk greit. Vi fikk kanskje en litt dum sitteplass, men vi overlevde. Jeg hadde droppet allergitablettene fordi jeg trodde jeg ble dårlig av dem, men gjett om jeg slet med allergi på båten da. Mye parfymelukt. Satt og nøs en hel del, og vekte en øst-europeer med et nys. Stakkar, han ble nok litt skremt.
Nede i Hirtshals tok vi toget ned til Hjørring. Det blåste noe forferdelig der nede, men det var mye rart å titte på.
Vi fikk en billig og god middag. Nå vet vi hvor vi skal gå neste gang også for en billig matbit.
Klarte turen uten de store tabbene. Jeg snublet bare i et trappetrinn i en bokhandel. Det stod en advarsel om det trappetrinnet som jeg faktisk leste, men alikevel snublet jeg. Jaja.
Fikk shoppet endel småting. Singstar, bluse og små artige ting på en billigbutikk.
Så en fin garnbutikk, men den var selvfølgelig lukket på onsdager. Tror uansett at jeg ikke hadde fått lov til å gå inn der av Wenke. Hun liker ikke å være med meg inn på garnbutikker. Kan ikke skjønne hvorfor......
På vei tilbake til togstasjonen fikk vi en voldsom regnbyge over oss. Vi spiste en is før toget kom.
I Hirtshals dro vi på Brugsen og kjøpte litt å ha med hjem. Bacon er veldig viktig.

På båten hjem var det mer sjø. Wenke og jeg spilte kort, mens vi betraktet de merkeligste folk.
"Pilgrimen" pga av sine sandaler, lå og sov hele turen opp. Jeg ble litt uggen i tax-free butikken, men ikke akkurat sjøsykuggen. Litt mer: dette er ekkelt-uggen.
Vi håpte vi rakk bussen hjem, men den gang ei. Det tok sin tid før dørene ble åpnet og folk gikk så forferdelig seint. Rulletrappen stoppet, men da vi gikk til trappa stoppet det opp ei dame foran den. Da holdt jeg på å klikke. Jeg brøytet meg frem og vi gikk i sikksakk forbi alle tomsingene. Vi rakk jo ikke bussen, men heldigvis rakk vi en annen buss. Vi måtte jo gå et stykke fra stoppet, men det var bedre enn å ta en dyr drosje eller å bruke hele natta på å gå hjem.


Nå kommer det litt bilder:

dscf1193

Min kjære mor og nusselige lillesøster

dscf1197

Skrekk og gru. Dette er meg på resturant.

dscf1198

Vi fant litt kunst.

dscf1202

SE! Jeg glir rett inn.

dsc00557

Fant et par danske utgaver av Anne B. Ragde. Kjøpte dem ikke altså. Så gal er jeg ikke.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits